Vardagstips

Lite enklare

Entries for maj, 2010

Aftonbladet testar läsplattor

Aftonbladet testar läsplattor och konstaterar att det våras för läsplattorna. Kommer förlagen och biblioteken att kunna möta den ökande efterfrågan som kommer med detta?

Kalka av kaffebryggaren

Det går enkelt att kalka av din kaffebryggare genom att du tar en kanna med 6 deciliter vatten och slår i 2 deciliter 12%  ättiksprit.  Sedan kör du igenom hälften genom bryggaren. Slå av bryggningen och vänta i 10 minuter. Fortsätt därefter med resten. Därefter kör du igenom bryggaren tre gånger med vanligt vatten.

Rengör dina brända kastruller

Om du har bränt mat i dina kastruller går det att ta bort. För att få bort den fastbrända maten i kastrullen kan du gnugga den brända botten med sockerbitar, då blir den snabbt ren och fin igen. För att få den extra blank efteråt kan du doppa en svamp i vetemjöl och putsa.

Ta bort fläckar

Du kan enkelt ta bort fläckar på kläder. Blanda en del vinäger, en del hårschampo och två delar varmt vatten. Doppa en trasa i blandningen och gnugga på fläcken. Skölj sen plagget i vatten och låt den torka.

Rengör mikrovågsugn

För att göra mikron ren fungerar det utmärkt med det billiga och miljövänliga alternativet citron. Placera en skål med kranvatten och några skivor citron i mikron. Kör mikron på 600 watt i 30 sekunder, torka sedan ur. Gamla matrester lossnar lättare och citronen sprider en härlig doft.

Bosseweb

Besök Bosseweb för tips om gratis program Alla program är uppdelade i kategorier så det ska vara lättare att hitta.